Δεν ομιλείτε Ελληνικά?

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Dark Horse Boffo

=================

Σήμερα θα παρουσιάσω μια μπύρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες τις Αμερικής που η ζυθοποιία που την παράγει, πρωταγωνιστεί και θα πρωταγωνιστεί για τα επόμενα χρόνια, εντός και εκτός των συνόρων της Αμερικής.

Μιλάω για την Dark Horse Brewing με τις πολύ ωραίες και πρωτότυπες ετικέτες.

                                                                                                                                                                                                 
Την ετικέτα που επέλεξα να δοκιμάσω, την διάλεξα με πρώτο γνώμονα το σχέδιο της. Μιλάω για την Dark Horse Boffo Brown Ale.
















Ώρα να ανοίξω την φιάλη.








Το άρωμα της μου θύμισε μούστο και μπορώ να σας εξομολογηθώ ότι το βρήκα πολύ ενδιαφέρων και πρωτότυπο. Βάζοντας την στο ποτήρι, ο ενθουσιασμός μου χτύπησε κόκκινο. Ένα βαθύ, σκοτεινό καφέ χρώμα και ένας αφρός πού θυμίζει φραπέ, αλλά που εξαφανίζεται πολύ γρήγορα,  με έκαναν να την λιγουρευτώ ακόμη περισσότερο.

Πίνω μια μεγάλη δόση και αρχίζω την εξερεύνηση  για τις γεύσεις που θα ανακαλύψω. Ο καφές είναι το πρώτο που μου ήρθε έντονα σαν γεύση, στην συνέχεια εντοπίζω μικρές δόσεις βανίλιας και ξηρών καρπών, την χαρακτηρίζει μια γλυκύτητα με μεγάλη διάρκεια και μια ελαφρός πικράδα, προς το τέλειωμα.




 Η επίγευση της είναι κάπως πικρή, αλλά όχι πολύ έντονη . Τέλος θέλω να πω, ότι σε αυτή την μπύρα θα προτιμούσα περισσότερο αλκοόλ, από το 5,5% που έχει. Είναι μια μπύρα με πολύ έντονο και ωραίο άρωμα, γευστική, με πολύ ωραίο στυλ (εμφάνιση), απλά θεωρώ ότι με περισσότερο αλκοόλ θα ήταν ακόμη καλύτερη.


8 σχόλια:

Mixos είπε...

Καλά ... και Μαύρο Άλογο βρε θηρίο?? Νίκο ... μας εκπλήσσεις συνεχώς με τις μπυροεπιλογές σου!!
Η ετικέτα εντωμεταξύ πολύ φεύγα ... απο κάθε άποψη λέμε ...
Την μπύρα αυτή δεν την έχω δοκιμάσει και χαιρομαι που βρέθηκε κάποιος σην ελλάδα να μας πει δυο λογιαμ παραπάνω να έχουμε πιο ξεκάθαρη άποψη!! Εύγε αγαπητέ...

nik pit είπε...

Χρήστο (καλά το θυμάμαι); Ολες οι ετικέτες από αυτή την ζυθοποιία είναι φεύγα, έργα τέχνης θα έλεγα. Η Boffo είναι μια μπύρα με πολύ έντονα χαρακτηριστικά, σου προτείνω να την δοκιμάσεις. Εχεις την καλημέρα μου.

Ανώνυμος είπε...

πω..πω.τι μπυροκατάσταση είναι αυτή...
Καλά, όπως λέει ο Μίχος...μας εκπλήσσεις συνεχώς...Εντομεταξύ, τι ετικετάρα είναι αυτή...?
Πρέπει να ναι φοβερή η μπύρα αυτή έτσι Νίκο..?

nik pit είπε...

Πολύ καλή η μπυρϊτσα, γεμάτη αρώματα και γεύση δυνατη. Πιστεύω ότι αυτή η ζυθοποιία είναι πολύ καλή και πρέπει να δοκιμάσω και άλλες ετικέτες.

Giorgos Varvakis είπε...

Καλημέρα Νικολή!! Πολύ artistic label η ... δικιά σου :)
Δηλαδή για να καταλάβω... πίνεται και με καλαμάκι ; )))
Άλλη μια σπουδαία παρουσίαση!!!
Μπράβο φίλε μου
Φιλιά

nik pit είπε...

Γειά σου Γιώργη. Και που να δεις και τις άλλες ετικέτες αυτης της ζυθοποιίας. Ξέρω ότι αμα πιείς μπύρα με καλαμάκι, αλληλούια. :)) Φιλιά στην οικογένεια.

Chalice είπε...

Όμορφη παρουσίαση φίλε Νίκ :)
Δεν την έχω δοκιμάσει την boffo αλλά θα συμφωνήσω πως και μόνο η ετικέτα της σε προιδεάζει θετικά...
Να δοκιμάσεις αν την πετύχεις κάπου και την "Plead the 5th" της ίδιας εταιρείας. Απίστευτη!

nik pit είπε...

Συνονόματε (Chalice), ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η boffo είναι μια ιδιαίτερη μπύρα με πολύ ωραίο άρωμα, αλλά και γεύση. Όποτε βρεις την ευκαιρία να την δοκιμάσεις, το ίδιο θα κάνω και εγώ για αυτήν που μου πρότεινες, αν και θεωρώ ότι πρέπει να τις δοκιμάσω όλες από την dark horse.