Δεν ομιλείτε Ελληνικά?

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Ο Χρυσός Δράκος της Van SteenbergeΜετά από τον συμπαθητικό τράγο της LEUTE BOK της ζυθοποιίας Van Steenberge, θα ασχοληθώ με τον χρυσό της Δράκο.
Η Gulden Draak πήρε το όνομα της από ένα άγαλμα που κοσμεί το βέλος του καμπαναριού στην Γάνδη. Αρχικά αυτό το άγαλμα παρουσιάστηκε στην Κωνσταντινούπολη από τον Νορβηγό Βασιλιά Magnusson , περίπου το 1111, , κατά τις πρώτες σταυροφορίες. Έπειτα το άγαλμα βρέθηκε, μετά από 100 περίπου χρόνια, στην Φλάνδρα .


Αυτό το πολυταξιδεμένο άγαλμα λοιπόν, έγινε και λογότυπο για να κοσμεί το ωραίο μπουκάλι της ζυθοποιίας Van Steenberge.
Για το περιεχόμενο του μπουκαλιού αυτού, τι άλλο μπορώ να προσθέσω εγώ; Μιας και όλες οι κριτικές, αλλά και τα βραβεία που έχει πάρει, είναι αποδεκτά από όλους του ειδικούς γευσιγνώστες, αλλά και τους απλούς φίλους της μπύρας.

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας παρουσιάσω την δική μου εμπειρία, πίνοντας την.


Το χρώμα της σκούρο κόκκινο προς καφέ, ο αφρός σκούρο μπεζ και συντηρητικός στον όγκο του, θα έλεγα.


 
 
 
 
 
Από το άρωμα της, κατάλαβα ότι έχω μπροστά μου μια μπύρα με πολλά κυβικά στο αλκοόλ (10,5%). Τα ώριμα φρούτα, αλλά και η καραμέλα έκαναν με την παρουσίαση τους, το άρωμα ακόμη πιο γλυκό.
Με την πρώτη γουλιά, αισθάνθηκα μια φοβερή έξαψη στο πρόσωπο μου και αυτό λόγω του αλκοόλ. Στην συνέχεια αντελήφθη την γλυκιά της γεύση με βασικούς ήρωες την μελάσα ή καραμέλα, που σου δίνει πλούσια την γλυκύτητα και την σοκολάτα που σου αφήνει αυτήν την γλυκόπικρη αίσθηση προς το τέλος.
Η επίγευση της, Μαραθώνιος. Η γλυκόπικρη αίσθηση παραμένει για αρκετή ώρα και ο ουρανίσκος το ευχαριστιέται.


Η Gulden Draak, είναι μια πληθωρική μπύρα, σε όλους τους τομείς. Άρωμα-γεύση-παρουσία-αλκοόλ, όλες οι αισθήσεις σε εγρήγορση και όλες έχουν να εισπράξουν και από κάτι. Η Gulden Draak είναι η εξαίρεση του κανόνα, μεταξύ τον υπολοίπων Βελγικών Triple μπυρών. Στην υγειά σας.


4 σχόλια:

Gloriana είπε...

Πολύ ωραία παρουσίαση όπως πάντα, έχεις ένα προσωπικ΄πο χαρακτήρα να παρουσιάζεις τις μπύρες σου και μου αρέσει!

ΤΟ ποτηράκι πως και σου ξεφυγε?

Πάντα τέτοια, και καλά πιώματα!

dhmhtra είπε...

Πολύ θα ήθελα αυτή τη στιγμή ένα ποτήρι... τέτοιας μπύρας να πιώ στην υγειά σου!

nik pit είπε...

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Gloriana. Χαίρομαι που σου αρέσει ο τρόπος που παρουσιάζω τις μπύρες. Είναι κάτι που μου αρέσει και εμένα, όλη αυτή η ιεροτελεστία, από την επιλογή μέχρι την πόση και την περιγραφή. Ποτήρια, αλήθεια δεν έχω πολλά, αλλά κάποια στιγμή θα ξεκινήσω να συλλέγω τα πολύ ιδιαίτερα.

nik pit είπε...

Είναι πολύ εύκολο dhmhtra να την βρεις στην Ελληνική αγορά την μπύρα αυτή. Δοκίμασέ την αξίζει. Και ης υγεία όλων.