Δεν ομιλείτε Ελληνικά?

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Μικρά πλάσματα μέσα σε ένα μπουκάλι. Little Creatures

Από το Βέλγιο στην Αμερική και πάλι πίσω. Σήμερα θα σας ταξιδέψω κάπου πιο μακριά και πιο απόμακρα. Σε μια ήπειρο πολυπολιτισμική, με φυσικές αντιθέσεις. Από τις ερήμους και το νεκρό τοπίο, στα τροπικά δάση και την πλούσια πανίδα και χλωρίδα. Αναφέρομαι στην Αυστραλία. Μια πλούσια ήπειρο που έχει τα πάντα. Γιατί λοιπόν να μην έχει και μπύρες; Βέβαια η Αυστραλία δεν είναι φημισμένη για τις μπύρες, αλλά για τα καγκουρό. Ανακάλυψα όμως μια μπύρα και πιστεύω ότι δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα, από τις υπόλοιπες μπύρες των φημισμένων μπυροπαραγωγικών χωρών.






Κάνω αναφορά για την ζυθοποιία Little Creatures (μικρά πλάσματα), που η αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων της που εργάζονται και διοικούν την επιχείρηση, την έκαναν πολύ σύγχρονη και γνωστή στον κόσμο της μπύρας.











Όλα ξεκίνησαν με την κεντρική ιδέα να φτιάξουν μια θολή, ξανθιά Αγγλική μπύρα. Μια ξεχωριστή μπύρα, που για να φτιαχτεί χρησιμοποιούνται ολόκληρα, νωπά λουλούδια των λυκίσκων, έτσι ώστε το άρωμα και τα αιθέρια έλαια να σηματοδοτούν την ποιότητα και την γεύση της μπύρας. Για περαιτέρω λεπτομέρειες, ρίξτε μια ματιά εδώ.  
Αξίζει τον κόπο.







 
 
 
 
 
 
Από τα μικρά πλασματάκια, επέλεξα την Pale Ale.











Ανοίγοντας την φιάλη (330ml) η αίσθηση της όσφρησης ξύπνησε αρώματα λυκίσκου και άνθη από εσπεριδοειδή με συνεπήραν.







Χρώμα κεχριμπαρένιο, με έναν λευκό αφρό που διαλύεται σχετικά γρήγορα. Το ανθρακικό πήρε και έδωσε, σε σημείο που νόμιζα ότι έπινα αναψυκτικό.
Έτσι η μπύρα κατέβαινε πιο γρήγορα και απολαυστικά








Η γεύση με μπέρδεψε λίγο, γλυκόξινη που ισορροπείται άψογα με μια ελαφριά πικράδα και μια αίσθηση μετάλλου.







.













 
 
 
 
 
 
 
 


  
 
 
 
Η επίγευσή της κάπως ανάλογη με την γεύση της, με κάπως πιο ξηρή αίσθηση προς το τέλος. Το αλκοόλ στα 5,2% κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα και είναι μια πολύ καλή επιλογή να την συνοδεύσεις με ψητά θαλασσινά και φρούτα.


5 σχόλια:

Giorgos Varvakis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Giorgos Varvakis είπε...

Καλημέρα Νικόλα!! Το μάτι μου έπεσε από την πρώτη στιγμή στις εντυπωσιακές κοντινές που έχεις κάνει στο ποτήρι!! "Α, λέω, αυτή την πίνω κι εγώ". Δεν είχα προσέξει τη θολή!! Μετά που διάβασα την περιγραφή, το συνειδητοποίησα. Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω, ότι αυτή την πίνω κι εγώ!!!
Πάμε στο εικαστικό κομμάτι τώρα: Οι κοντινές σου είναι όλες εντυπωσιακές!! Προσωπικά ξεχωρίζω τη θολή!!! Αυτή όμως που με ξετρέλανε, είναι ο λαιμός του μπουκαλιού με φόντο τα βράχια!!!! Αριστούργημα!! Όταν την άνοιξα φανερώθηκε και το σπίτι σου που καθρεφτίζεται πάνω στο μπουκάλι!!Μπράβο φίλε μου
Να είσαι καλά!!
Φιλιά σε όλους σας
Καλό Σαββατοκύριακο

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!! Εντυπωσιακή παρουσίαση της μπύρας και ιδιαίτερα η φωτογραφία που φαίνεται ουρανός στο background.Συγχαρητήρια!Η περιγραφή της δε είναι τόσο αναλυτική που σε παραπέμπει να την δοκιμάσεις σίγουρα.Το δύσκολο είναι να την βρούμε φαντάζομαι!!!Νόμίζω από την περιγραφή ότι αξίζει τον κόπο να την ψάξουμε!!!Καλό απόγευμα!

nik pit είπε...

Άντε Γιώργο, αυτό περιμένω και εγώ, να πιείς μια ποιοτική μπύρα και να μου πεις την άποψη σου. Αλλά αυτή παρατηρητικότητα σου…… δεν σου ξεφεύγει τίποτα . Καλό σαββατοκύριακο και πολλούς χιρετισμούς.

nik pit είπε...

Είναι μια πολύ καλή μπύρα που δυστυχώς, από όσο ξέρω δεν υπάρχει στην αγορά της Ελλάδας. Αλλά μπορείς να την προμηθευτείς από on line καταστήματα στην Ευρώπη, που πουλάν μπύρες.