Δεν ομιλείτε Ελληνικά?

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Rock'n'roll και μπύρα


Κάνοντας την γευστική μας βόλτα από την Αμερική και την Σουηδία, λέω σήμερα να πεταχτούμε μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα την Σκωτία.
Εκεί λοιπόν υπάρχει μια ζυθοποιία πολύ γνωστή στον παγκόσμιο κοινό της μπύρας. Ο λόγος γίνεται για την Brew Dog του Martin και του James. Δυο νεαρά παιδιά που θελαν να πάνε κόντρα στην βαριά βιομηχανία παρασκευής μπύρας στην χώρα τους. Έτσι το 2007 άρχισαν να φτιάχνουν μπύρες και η Brew Dog γεννιέται.

Αν και 24 ετών οι δυο φίλοι δεν φοβήθηκαν να ρισκάρουν και να ξοδέψουν όλα τα χρήματα τους, αλλά και να δανειστούν.  Μίσθωσαν ένα κτίριο και  αγόρασαν τον κατάλληλο εξοπλισμό που χρειάζονταν.

Από την ζυθοποιία αυτή και όχι μόνο, επέλεξα να γευθώ την ίσος ποιο ρόκ μπύρα της Ευρώπης. Μιας και η Brew Dog μαζί με τον Mikkeller είναι ροκ.

Η I hardcore you, είναι μια προσπάθεια μεταξύ και των δυο ζυθοποιείων και το αποτέλεσμα θα σας το αναλύσω στην πορεία.



Αρώματα νεραντζιού, μαζί με ανθούς πορτοκαλιάς πλημύρισαν το χώρο με το που άνοιξα το μπουκάλι των 330ml.



Ο αφρός χρώματος υπόλευκου, του πάγου συγκεκριμένα. Το θολό πορτοκαλί της χρώμα με εντυπωσίασε. Η γεύση γλυκιά με το που την βάλεις στο στόμα, στην συνέχεια πικρίζει ιδιαίτερα θα έλεγα. Χαρακτηριστική πικράδα μιας αυθεντικής IPA. Το νεράντζι με το πορτοκάλι βασικοί πρωταγωνιστές σε όλη την διαδρομή.








Η επίγευση της πιο ισορροπημένη, η πικράδα σβήνει σιγά-σιγά και αφήνει στην θέση της μια αίσθηση αμύλου, όπου κρατάει για αρκετή ώρα. Το αλκοόλ στα 9,5% δίνει ρεσιτάλ προς το τέλος της πόσης με την φινέτσα ενός καλού ποτού. 
 
 
 
 
 
 
 
 






Τελικά η προσπάθεια και των δυο ζυθοποιείων ήταν επιτυχημένη μιας και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο στιλ (εκ των δυο ζυθοποιείων) να υπερτερεί.


Στην υγειά σας.




5 σχόλια:

Giorgos Varvakis είπε...

Στην υγειά σου Νικόλα!!
Εξαιρετική ανάλυση και ροκ διάθεση :)
Να δω τι θα μείνει για τον άλλο μήνα!!! έτσι που το πας, θα τις δοκιμάσεις όλες :)))
Φιλιά σε όλους

nik pit είπε...

Καλημέρα Γιώργο, για τον Άλλο μήνα έχω φυλάξει κάτι barley wine ετικετες ειδικά για εσένα. Υπάρχει μπόλικο υλικό στην μπυροκασελα :)) την καλημέρα μου και χαιρετισμούς στην Μαρία.

MONK είπε...

Ωραιος φιλε, οντως πολυ καλη ετικετα η I hardcore you...προσωπικα μου αρεσει περισσοτερο απο την hardcore ή την Ι beat you ξεχωριστα εχει παρει τα καλυτερα στοιχεια και απο τις δυο αυτες μπυρες....

nik pit είπε...

Οντος πολυ καλή. Τις άλλες δυο ετικετες που ανεφερες δεν τις έχω δοκιμάσει ακόμα,οπότε έχεις καλύτερη άποψη επί του θέματος, θα έρθει η ώρα και για αυτές αλλα θεωρώ ότι ήταν πετυχημένη η μείξη γνώσεων και απο τις δυο ζυθοποιειες. Να είμαστε καλά να πίνουμε τέτοιες μπυρες. Καλη σου μέρα

Mixos είπε...

Οι δοκιμές σου Νικ δεν έχουν τελειωμό και μάλιστα πηγαινοέρχονται από ήπειρο σε ήπειρο και από χώρα σε χώρα !! θα συμφωνήσω κι εγώ με το φιλαράκι μου το MONK, αν και σε αυτές τις ξαιρετικές μπύρες οι διαφορές είναι ελάχιστες και πάντα υπάρχει και το προσωπικό στοιχείο στη μέση! Όπως και να έχει και οι 3 τους είναι σιγουριά ευχαρίστησης και απόλαυσης !!

Καλά να περνάτε στο όμορφο νησί της Σάμου Νικόλα και να συνχίσεις τις υπέροχες δοκιμές σου, συνοδευόμενες πάντα από εξίσου ομορφες παρουσιάσεις!!
cheers !!