Δεν ομιλείτε Ελληνικά?

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Hantverksbryggeriet Kosacken


Από imperial σε imperial και από την Αμερική θα φύγω και θα σας ταξιδέψω στην βόρεια Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Σουηδία.
Η ζυθοποιία Hantverksbryggeriet μου είναι γνωστή μέσω της μπύρας Baronen που είχα δοκιμάσει πριν λίγο καιρό.



Σήμερα είπα να δοκιμάσω και την Kosacken, μια imperial stout με 7,5% αλκοόλ, ώστε να έχω μια καλύτερη άποψη για την ζυθοποιία αυτή.
 


Η μυρωδιά καβουρντισμένης βύνης μαζί με άρωμα καφέ και αλκοόλ ξεπηδούν από το μπουκάλι και εν συνεχεία από το ποτήρι μου. Το ζουμί της σκούρο καφέ, σχεδόν μαύρο θα το έλεγα με έναν αφρό σκούρο μπεζ, που εξαφανίζεται σχεδόν αμέσως και σχεδιάζει ένα στεφάνι περιμετρικά του ποτηριού μου.



Γεύση γλυκιά, βουτυρώδες. Ο λυκίσκος πολύ διακριτικός ώστε να ισορροπήσει την γλυκύτητα της σοκολάτας που εντόπισα. Οπότε έχουμε να κάνουμε με μια γλυκόπιοτη μπύρα με μια ελαφρός πικράδα.


Η επίγευση στο ίδιο μοτίβο, η διαφορά είναι ότι σου μένει μια όξινη αίσθηση στο στόμα.



Το αλκοόλ είναι πολύ διακριτικό, όπως αρμόζει σε μια καλή μπύρα. Απολαύστε την συνοδεύοντάς την με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και αποξεραμένα φρούτα. Στην υγειά σας.   
    

2 σχόλια:

Chalice είπε...

Οι Κοζάκοι ήταν γνωστοί για το άγριο και φιλοπόλεμο ταπεραμέντο τους, αλλά μάλλον στην περίπτωση της μπυρίτσας μας φάνηκαν πιο συγκρατημένοι...

Οι Σουηδοί μάλλον μένουν περισσότερο στις ευρωπαϊκές καταβολές των imperial stouts, κρατώντας πιο χαμηλά τους τόνους και τους αλκοολικούς βαθμούς, συγκριτικά με τους Αμερικανούς, αλλά και αρκετούς γείτονες Σκανδιναβούς!

Όμορφη παρουσίαση και φωτογραφίες Νίκο - όπως πάντα - και μια καλοκαιρινή νότα βλέπω με τα βοτσαλάκια στο πάντα προσεγμένο background σου. Χαιρετισμούς στη Σάμο!

nik pit είπε...

Νίκο έχεις απόλυτο δικιο. οι κοζακοι στην περίπτωση αυτη είναι πιο διπλωμάτες θα έλεγα. Την συγκεκριμένη θα μπορούσα να την χαρακτηρισω και ως σκούρα strong ale. Η σάμος σε χαιρετα.