Δεν ομιλείτε Ελληνικά?

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Cuvee Angelique


Μετά από αρκετό καιρό απουσίας και όχι λόγω διακοπών, το αντίθετο θα έλεγα. Βρήκα λίγο χρόνο για να σας παρουσιάσω την γευστική μου εμπειρία.
Πριν μερικές μέρες επισκέφτηκα την μπυροκασέλα μου, όπου μέσα εκεί υπάρχουν πολλές μπύρες. Η σειρά προτεραιότητας προς κατανάλωση όμως είναι αυστηρή και τηρείται καθώς πρέπει.


Η τήρηση λοιπόν του άγραφου αυτού νόμου έφερε στην επιφάνεια την μπύρα που θα σας παρουσιάσω σε λίγο παρακάτω.Η Glazen Toren Cuvee Angelique είναι μια από τις δεκαοκτώ τουλάχιστον ετικέτες που παράγει η Kleinbrouwerij De Glazen Toren, στην περιοχή Erpe-Mere του Βελγίου.Είναι μια αυθεντική Belgian Strong Ale μπύρα που εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ. Ας πάμε όμως στις λεπτομέρειες.Χρώμα θολό σκούρο καφέ. Ο αφρός αρκετός, χρώματος ανοιχτού καφέ και με αρκετή διάρκεια να στολίζει το ποτήρι μου.Άρωμα καβουρντισμένης βύνης μαζί με καραμέλα και αλκοόλ.

Την γλυκιά της γεύση δεν νομίζω ότι μπορεί κανένας να την αμφισβητήσει μιας και η μαύρη ζάχαρη μαζί με την καραμέλα πρωταγωνιστούν. Κατά την διάρκεια της πόσης εντόπισα και γεύσεις από αποξηραμένα φρούτα και συγκεκριμένα σταφίδες. Η επίγευση της γλυκιά όπως και η γεύση της, έντονη και με διάρκεια. Το αλκοόλ στα 8,3% είναι διακριτικό, αλλά παρών σε όλη την διαδρομή της πόσης.

Σερβίρεται στους 6-10 βαθμούς κελσίου. Στην υγειά σας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι ωραία μπυρίτσα αυτή, έτσι Νίκο..? Μόνο από το χρώμα καταλαβαίνει κανείς....