Δεν ομιλείτε Ελληνικά?

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

trois dames


Σήμερα θα παρουσιάσω μια χειμωνιάτικη μπύρα, πριν μπει το καλοκαιράκι για τα καλά. Ο καιρός άλλωστε βοηθάει μιας και ακόμη οι βροχές και η ψύχρα δεν μας έχουν αφήσει να βγάλουμε τα καλοκαιρινά μας και να χαρούμε τον ήλιο.

Στην Ελβετία υπάρχει μια μικρό-ζυθοποιία που ξέρει να φτιάχνει καλές μπύρες, μπύρες για όλα τα γούστα. Η trois dames, όπου σημαίνει τρείς κυρίες, είναι το όνομα της ζυθοποιίας. Δοκίμασα μια καταπληκτική χειμωνιάτικη-εορταστική ετικέτα της. Οι τρείς κυρίες όπως είπα και πιο πάνω, είναι η σύζυγος και οι δυο κόρες του ιδιοκτήτη. Ας πάμε όμως στο ζουμί της υπόθεσης.



Αρώματα από ώριμα φρούτα και ανθούς από λουλούδια. Πολύ ωραία αίσθηση που με ενθουσίασε.



Αφρός στην αρχή σκούρος μπεζ όπου στην συνέχεια γίνετε πιο ανοιχτός. Ο όγκος του αρκετά καλός μέχρι το τέλος.



Καφέ με σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου το χρώμα της.



Η γεύση ανάλογη με το άρωμά της. Μια γλυκόπικρη αίσθηση κυριεύει, με γεύσεις από ώριμα φρούτα σε συνεργασία με μια μεταλλική αίσθηση που διέκρινα.




Η επίγευση της ελαφρός γλυκόξινη και με μεγάλη διάρκεια. Η ενανθράκωση της μέτρια και το αλκοόλ στα 7,2% πολύ διακριτικό. Μια πολύ καλή επιλογή θα έλεγα, με πλούσια γεύση αλλά και άρωμα.



ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

2 σχόλια:

Chalice είπε...

Πράγματι, η Trois Dammes είναι μια καλή ζυθοποιία, απ' τις ελάχιστες που αξίζουν στην χώρα των τραπεζών και των ελβετικών σουγιάδων... άντε και των σοκολατών :P
Προσωπικά έχω δοκιμάσει την IPA τους την οποία και βρήκα πολύ καλή! Στην συνιστώ Νικ :)

nik pit είπε...

Πες πως έγινε Νίκο, ετοιμαζω την λίστα αυτές τις μέρες για να απογεμισω την μπυροκασελα μου.
Απο σουγιαδες όμως σκίζουν έτσι;;