Δεν ομιλείτε Ελληνικά?

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Οι πειρατές της Van Steenberge


Άλλη μια καλή ετικέτα από την Brouwerij Van Steenberge, μετά τον χρυσό δράκο (Gulden Draak) και τον πανευτυχής τράγο (Leute Bok), ήρθε και η σειρά των πειρατών της ζυθοποιίας.


Η Piraat είναι μια μπύρα για γερά ποτήρια, σαν αυτά των πειρατών που άδειαζαν ολημερίς και ολονυχτίς τα αμπάρια με τα βαρέλια γεμάτα ρούμι και μπύρα των πειρατικών πλοίων και όχι μόνο. Το αλκοόλ στα 10.5% δίνει γενναία την παρουσία του σε όλη την διαδρομή της πόσης.



Χρώμα θολό χρυσό που σε μαγνητίζει, ο αφρός της λίγος αλλά σταθερός μέχρι τέλος.



Αρώματα δημητριακών μαζί με αλκοόλ που όπως ανέφερα και πιο πάνω κάνει την παρουσία του παντού. Η γεύση στην αρχή γλυκιά που πολύ γρήγορα αλλάζει και γίνεται πικρή, το ανθρακικό κάμποσο που σε διασκεδάζει κατά την πόση και κάνει την μπύρα πιο ευκολόπιοτη.



Τα μπαχαρικά επίσης που διακρίνονται, νοστιμίζουν την μπύρα και την απογειώνουν. Στο τέλειωμα της, αυτό που μου άφησε ήταν γεύση από μπόλικο άμυλο που μου θύμισε ζυμωτό ψωμί.



Η πικράδα είναι αισθητή μέχρι τέλους μαζί με το αλκοόλ. Μια μπύρα πολύ δυνατή με πολύ ωραία γεύση- αίσθηση και πολύ δυνατή επίγευση.













4 σχόλια:

Giorgos Varvakis είπε...

Δεν το πιστεύω, ο Νικόλας "ξαναχτύπησε"!!! Βρε καλώς τα παιδιά :)
Σπιρτόζα η πειρατίνα σου!!
Άντε καλή συνέχεια
φιλιά σε όλους
Καλό βράδυ

nik pit είπε...

Μπήκε το νερό στο αυλάκι Γιώργο και έτσι μας απομένει λίγος χρόνος, εμένα δηλαδή γιατί η Τζένη ακόμα έχει πορεία μπροστά της. Δώσε πολλούς χαιρετισμούς στην οικογένεια και καλή σου μέρα

Mixos είπε...

Ωχ .. τί ευχάριστη επάνοδος ήταν αυτή !! Που χάθηκες βρε Νικόλα ?
Καλά να περνάς και καλές μπυρο-ποσίες αγαπητέ!

nik pit είπε...

Τρεχάματα φίλε μου Mixo με την δουλειά, άνοιξε η σεζόν της τουριστικής περιόδου και αναμένουμε. Ελπίζω να ευχαριστηθουμε κάμποσες μπυριτσες το καλοκαίρι. ΣΤην υγεία όλων μας.