Δεν ομιλείτε Ελληνικά?

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

LEUTE BOK


Τι θα μπορούσε να κάνει έναν τράγο χαρούμενο? Αναμφισβήτητα πολλά πράγματα.





Ο τράγος της leute bok , που αυτό ακριβώς σημαίνει στα Φλαμανδικά,  σίγουρα είναι χαρούμενος  τρώγοντας τον αναρριχώμενο λυκίσκο.






Οι άνθρωποι της ζυθοποιίας σίγουρα κάτι παραπάνω θα ήξεραν γι’ αυτόν τον χαρούμενο τράγο και τον έκαναν και λογότυπο στην μπύρα τους.
Η ίδρυση της ζυθοποιίας ξεκίνησε το 1927 όταν είχε ακόμα στην κατοχή της αρκετά αιγοπρόβατα (να ένας ακόμη λόγος να είναι χαρούμενος ο τράγος της Leute! ) και μεγάλες εκτάσεις όπου καλλιεργούσαν λυκίσκο. Περισσότερα για την ιστορία της ζυθοποιίας ρίξτε μια ματιά εδώ




 
 
 
Ανοίγοντας την φιάλη των 330 ml  πλημύρισε ο χώρος με ένα πολύ δυνατό άρωμα, που ειλικρινά δεν σε αφήνει αδιάφορο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο πλούσιος αφρός, μεγάλης διάρκειας, πρωταγωνιστεί με τις μεγάλες φουσκάλες και το μπεζ προς ανοιχτό καφέ χρώμα του και την πολύ πικρή γεύση.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η LEUTE BOKBEER είναι μια σκούρα μπύρα με πολύ βαθύ-σκοτεινό κόκκινο χρώμα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Από την πρώτη μέχρι και την τελευταία γουλιά υπάρχει ισορροπία. Η γεύση της αρχικά σου μοιάζει διακριτικά γλυκιά που μέχρι να το πολυσκεφτείς έχει μετατραπεί σε διακριτικά πικρή.
 
 







Η επίγευση είναι μέτριας διάρκειας αλλά πολύ καλή, ισορροπημένη τόσο που δεν θέλεις να μείνεις στο ένα μπουκάλι μπύρας.















Το αλκοόλ στα 7,5% δείχνει την παρουσία του από την πρώτη στιγμή με την βοήθεια της έντονης γεύση της και την μέτρια προς πηχτή υφή της. Η LEUTE BOK μπορεί να συνοδεύσει άψογα πιάτα με ψάρι, όπως επίσης μπορείς να την απολαύσεις μαζί με μια crème caramel.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία και αναλυτική παρουσίαση της μπύρας.Οι φωτογραφίες είναι τόσο ζωντανές που σε προκαλούν να δοκιμάσεις αυτή την μπύρα.Μπράβο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ ωραία μπύρα με δυνατή γεύση!!!Μπράβο για την παρουσίαση!!

Mixos είπε...

Όμορφη και λαχταριστή παρουσίαση για μια μπύρα που προσωπικά προτιμώ να τν απολαμβάνω κυρίως με γεύματα!
Μπράβο φίλε Νίκο !

Καλή χρονιά με υγεία σε όλους τους Ζυθο-αναγνώστες και πρωτίστως στον νοικοκύρη του σπιτιού αυτού!

Chalice είπε...

Ωραία παρουσίαση φίλε Νικ :)
Αυτό το μήνα τώρα που παρακολουθώ το ζυθολόγιο, χαίρομαι που βλέπω τον πήχη ν' ανεβαίνει παρουσίαση με παρουσίαση. Ιδιαίτερα στον τομέα των φωτογραφιών, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό!

Εύχομαι στο Zυθολόγιο και όλους τους φίλους της μπύρας που το παρακολουθούν, ότι καλύτερο για τη χρονιά που έρχεται... τόσο στο τομέα της μπύρας όσο και σε όλους τους άλλους τομείς :)

nik pit είπε...

Ευχαριστώ τους δυο ανώνυμους αναγνώστες για την συμμετοχή τους και τα καλά τους λόγια και τους εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
Φίλε και συνμπυρολάτρη Mixo τα λόγια σου έχουν μεγάλη σημασία για έμενα, λόγω της μεγάλης σου εμπειρίας και αγάπης που δείχνεις για την μπύρα, εσύ και η μπυροπαρέα σου. Ελπίζω να σας μοιάσω και εγώ λίγο. Σου εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρόνια, πρώτον με υγεία και δεύτερον με πολλές πόλλές μπύρες.

nik pit είπε...

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου Chalice . Χαίρομαι ιδιαιτέρως να ακούω καλά λόγια από εσένα και την παρέα σου γιατί πιστεύω ότι έχετε κάνει απίστευτη δουλειά. Για την καινούρια χρόνια σου εύχομαι υγεία πάνω από όλα , όπως επίσης να έχουμε την δυνατότητα να απολαμβάνουμε όσο γίνεται περισσότερες μπύρες και η υπόγα να είναι πάντα γεμάτη. Καλή χρόνια, χρονιά πολλά.

Giorgos Varvakis είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα Νικόλα με όλους τους φίλους που εστίασαν στο επίπεδο της σελίδας και ιδιαίτερα των φωτογραφιών σου!! Μπράβο φίλε μου!!! Η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική :))
Χρόνια Πολλά!
Καλή Χρονιά, με υγεία ευτυχία και χαρές για σένα, τη Τζένη, το αλητάκι σας και τους δικούς σας ανθρώπους :)
Πολλά φιλιά

nik pit είπε...

Ευχαριστώ πολύ Γιώργο για τα σχολιά σου, ξέρεις ότι εκτιμώ πολύ την αποψή σου και το έμπειρο μάτι σου. Θα προσπαθήσω να μην σε απογοητεύσω.