Δεν ομιλείτε Ελληνικά?

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ο χρυσός βάτραχος της Hoppin Frog Brewery


Ας φύγουμε για λίγο από την Ευρώπη και να πάμε για μια ακόμη φορά στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Akron του Ohio. Στην περιοχή αυτή υπάρχει η Hoppin Frog Brewery όπου πραγματικά οι μπύρες που παρασκευάζει, είναι μοναδικές στον κόσμο, με πολλές διακρίσεις σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις γευσιγνωσίας μπύρας.


Εγώ δοκίμασα την B.O.R.I.S the crusher oatmeal-imperial stout, μια ετικέτα που το 2008 πήρε το χρυσό μετάλλιο σε διαγωνισμό μπύρας της ίδιας κατηγορίας (βαρέων βαρών).

Και επειδή τα λόγια είναι φτώχια ας πάμε σε λεπτομέρειες, αν και νομίζω ότι οι έμπειροι μπυρόφιλοι θα γνωρίζουν.


Μπουκάλι 660ml χορταστικό, ό,τι πρέπει γι αυτήν την περίπτωση.

Καβουρντισμένα malts, καφές, σοκολάτα και μελάσα, κυριαρχούν στο πλούσιο και γεμάτο άρωμα αυτής της μπύρας. Ο αφρός της λίγος, σχεδόν καθόλου θα έλεγα, που για να πω την αλήθεια με προβλημάτισε την ώρα που την σέρβιρα στα ποτήρια του μπράντι. Το χρώμα της σκούρο καφέ, σχεδόν μαύρο θα έλεγα.



Η γεύση της αξέχαστη εμπειρία. Τα δημητριακά δίνουν και παίρνουν τόσο στην γεύση αλλά άλλο τόσο και στην πυκνότητα που είναι αρκετή. Ο λυκίσκος ισορροπεί την κατάσταση με επιτυχία. Επίσης ο καφές και η σοκολάτα δίνουν δυναμικά το παρόν και απογειώνεται η γεύση της και μαζί της κι εγώ.



Η ενανθράκωση μέτρια, αλλά σε πολύ καλά επίπεδα ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που πρέπει, διότι έχουμε να κάνουμε με μια μπύρα παχιάς δομής σε σώμα, όπου η κάθε γουλιά που πίνεις σε χορταίνει για τα καλά. Το αλκοόλ στα 9,4% δίνουν το παρόν προς το τέλος, μιας και η φιάλη είναι 660ml. Σερβίρεται σε θερμοκρασία μεταξύ 15 και 17 βαθμών κελσίου και την απολαμβάνεις καλύτερα με παρέα φίλων. Στην υγειά σας.

6 σχόλια:

Giorgos Varvakis είπε...

Στην υγειά σου "ιπτάμενε" Νίκ :))
Πολλά φιλιά σε όλους
Καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

Ούτε στη φαντασία μας τέτοιες εικόνες...
Ακούνε οι Μπυραματιστές..?

nik pit είπε...

Καλημέρα Γιώργο, με τόσα ταξίδια (γευστικά) κοντεύω να γίνω ιπτάμενος. :)) Χαιρετισμούς στο σπίτι.

nik pit είπε...

Georg, σου άρεσαν οι έικόνες που είδες! πραγματικά είναι από τις ωραιότερες μπύρες που έχω δοκιμάσει. Νομίζω ότι πρέπει να έχω αλλη μια στην μπυροκασέλα, θα την πιούμε παρέα.

Mixos είπε...

Άλλη μια καταπληκτική ζυθοποιία από το Αμέρικα ... άλλη μια υπέροχη γευστική εμπειρία για σένα Νικ ...
Μακάρι κάποια στιγμή να καταφέρεις να δοκιμάσεις σιγά σιγά όλες τις μπύρες ( ή τις περισσότερες τελοσπάντων) από τη βατραχοζυθοποιία αυτή...
Καθεμιά είναι μια υπέροχη -εμπυρία !!

Νικ .. ξαναπήρες μπρος για τα καλά ή μου φαίνεται ?? Αναμένουμε ολοι να ταξιδεύσουμε μαζί σου από ήπειρο σε ήπειρο και αυτή τη σεζόν ...

Η ηλιόλουστη Θεσ/νίκη σε χαιρετά ...

nik pit είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο Φίλε μου Μιχο ήταν απίστευτη γευστική εμπειρία και μακάρι όπως λες να δοκιμάσω και τις υπόλοιπες ετικετες απο την βατραχοζυθοποιια. Φέτος ο χειμώνας θα έχει πολλές εκπλήξεις. Η μπυροκασελα είναι φουλ απο μπυρόνια 130 στον αριθμό και αναμένω και άλλες. Πήραν για τα καλα οι μηχανές εμπρός και με φουλ τα γκαζια για μπυροδοκιμες και παροσιασεις. Πρώτα απο όλα όμως να είμαστε καλα. Σε χαιρετώ απο την φθινοπωρινή αλλα πάντα όμορφη Σάμο