Δεν ομιλείτε Ελληνικά?

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Μια βραδιά με Oscars


Τα ξημερώματα αν δεν κάνω λάθος, ήταν η βράβευση των καλύτερων κινηματογραφικών ταινιών με τα χρυσά αγαλματίδια Oscar. Είχαμε και μια ελληνική συμμετοχή, του Γιώργου Λάνθιμου, με τον Κυνόδοντα, που δεν κατάφερε τελικά να πάρει το βραβείο της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Παρόλα ταύτα του αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε, ο ίδιος αλλά και συνεργάτες του.
Όπως ανέφερα και πιο πάνω, η βραδιά ήταν αφιερωμένη στα Oscar. Βρήκα λοιπόν την ευκαιρία να δοκιμάσω μια μπύρα που να ταιριάζει με την περίσταση.



Η Σουηδική μπύρα Nils Oscar Hop Yard IPA, από την ομώνυμη ζυθοποιία
Nils Oscar, ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω.


Έτσι λοιπόν άνοιξα την μπυροκασέλα μου, πήρα την φιάλη του Nils από το μονότονο αλλά στοργικό σκοτάδι που βρισκόταν και την έβγαλα στο φως των φλάς.


Ας πάμε όμως σε λεπτομέρειες.



Χρώμα θολό, σκούρο μελί, πολύ ενδιαφέρων μιας και έχω προτίμηση στις θολές μπύρες. Αφρός λίγος έως πολύ λίγος, με ένα λευκό – μπεζ κεφάλι.



Άρωμα καραμέλας που συνδυάζονταν άψογα με την σπιρτάδα του αλκοόλ που κυμαίνεται στα 7,3% και το φυσικό κερί μέλισσας που διέκρινα.



Η γεύση της ελαφρώς γλυκιά, που σε ανύποπτο χρόνο μετατρέπεται σε ελαφρώς πικρή. Ισορροπημένη άψογα η γεύση, με την ανατροπή γλυκού πικρού σε μικρές διακυμάνσεις.



Η επίγευση της στο ίδιο σενάριο, με την πικράδα να παίρνει λίγο παραπάνω ρόλο. Στην όλη διαδρομή της πόσης, αντιλαμβάνομαι την ποιότητα και την σοβαρότητα της σαν προϊόν. Το αλκοόλ στην αρχή δεν φαίνεται πάρα πολύ, αλλά μετά από το δεύτερο ποτήρι, εμφανίζεται για τα καλά. Η πολύ καλή ζύμωση που έχει γίνει, δίνει μεγάλη δύναμη στα 7,3% αλκοόλ, που νομίζεις ότι είναι περισσότερο.


Ε… ναι λοιπόν !! αξίζει ένα Oscar αυτή η μπύρα. Και το δίνω απλόχερα.

Στην υγειά σας !!!!



5 σχόλια:

Benikos place είπε...

Νικόλα, και η παρουσίαση που έκανες αξιζει οσκαρ! Μπραβο σου.
Υγ. αλήθεια..από κιλά πως πας; χεχεεχχε

nik pit είπε...

Σε ευχαριστώ φίλε Νικόλα, για τα καλά σου λόγια. Από κιλά, κλασσικά τα χειμωνιάτικα, όπως κάθε χρόνο. Η μπύρα δεν παχαίνει να ξέρεις τα μεζεδάκια και τα υπόλοιπα φταίνε. Καλό μήνα, χαιρετισμούς στο σπίτι.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ...τι μπύρες είναι αυτές..ρε..?
Μας έχεις τρελάνει....

Chalice είπε...

Oscar σκηνοθεσίας, σκηνογραφίας και φωτογραφίας για σένα φίλε Νικ :)

nik pit είπε...

Σε ευχαριστώ φίλε Νίκο. Ήρθε και ταίριασε η μπυρίτσα με την βραδιά των Oscar.