Δεν ομιλείτε Ελληνικά?

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Καπνιστό Αγριογούρουνο αλα Birrificio Toccalmatto

Μιας και εχτές ήταν Τσικνοπέμπτη, όλοι πιστεύω, τίμησαν την ημέρα με μποοόλικη τσίκνα και καπνιά, από τις ψησταριές αλλά και τα τηγάνια μας.
Έτσι βρήκα την ευκαιρία να παρουσιάσω και εγώ μια μπύρα με μπόλικη καπνιά και να επιμηκύνω την ημέρα της Τσικνοπέμπτης.


Η μικρή ζυθοποιία, Birrificio Toccalmatto, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2008 την παραγωγή μπύρας, με δυνατότητα παραγωγής 550 λίτρων .


Το όνειρο του ιδρυτή Bruno Carillo έτσι γίνεται πραγματικότητα. Μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας, στον τομέα της διαχείρισης τροφίμων και ποτών, παράγει την δική του μπύρα.



Εγώ δοκίμασα την Toccalmatto Fume du Sanglier. Μια καπνιστή σκούρα μπύρα. Ας πάω όμως στις λεπτομέρειες.


Αφρός σκούρος μπεζ προς καφέ ανοιχτό, που στην αρχή του σερβιρίσματος είναι μέτριος ο όγκος του, αλλά σε πολύ γρήγορο χρόνο εξαφανίζεται.
Το χρώμα της μπύρας σκούρο καφέ, αλλά μπορείς να το πεις και μαύρο.
Στην γεύση, ο κύριος πρωταγωνιστής είναι η καπνιστή αίσθηση από την αρχή μέχρι το τέλος. Επίσης διέκρινα μεταλλικότητα στην γεύση και μια μικρή δόση από πάστα ελιάς και μπέικον.


Η επίγευση κυμαινόταν στα ίδια επίπεδα, με την διαφορά ότι η πικράδα γίνεται πιο μέτρια, σε σύγκριση με την έντονη πικράδα στην αρχή.
Το ανθρακικό σχεδόν ανύπαρκτο, όπως και ο αφρός. Κανένα ίχνος στην πορεία της πόσης, ούτε καν στα τοιχώματα του ποτηριού, στην αρχή που την σερβίρισα μόνο.


Η γενική μου άποψη για αυτή την μπύρα, είναι ότι έχει υπερεκτιμηθεί, από όλες τις απόψεις. Προσωπικά αυτή η μπύρα, δεν μπόρεσε να με κερδίσει και δυστυχώς δεν θα καταχωρηθεί στις μπύρες του γούστου μου, αν και μου αρέσουν οι καπνιστές μπύρες.




6 σχόλια:

Benikos place είπε...

ΠΩΠΩ ΖΗΜΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΕΛΑ ΚΕΡΝΑΩ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕΖΕ!!!

Chalice είπε...

Μπήκες σε παρθένο έδαφος φίλε Νικ, μια και η ιταλική μικροζυθοποιία, ελάχιστα έχει εξερευνηθεί εδώ στην Ελλάδα και είναι γεγονός πως καμιά φορά ο δρόμος ο άγνωστος μπορεί να μην είναι τόσο ενδιαφέρον όσο ελπίζαμε...
Δεν πειράζει... Θυσιαστηκες για την ελληνική μπυροκοινότητα όμως και σ' ευχαριστούμε γι αυτό. Τουλάχιστον, ως συλλέκτη, σου έμεινε το ωραίο μπουκαλάκι :)

nik pit είπε...

Φίλε Νικόλα όπως θα διαπίστωσες, πέρασα και πήρα μεζέ. Πολύ καλό το αγριογούρουνο και νόστιμο. Όποτε ξαναφτιάξεις ρίξε σήμα !))

nik pit είπε...

Από μπουκάλι σκίζει…. δεν μπορείς να πεις Νίκο. Μπήκε είδη στην συλλογή. Όντος παρθένο το έδαφος και για να πω την αλήθεια ψιλό απογοητεύτηκα, περίμενα κάτι άλλο και δεν μου έκατσε. Δεν πειράζει η ζωή συνεχίζεται και δόξα το θεό υπάρχουν ένα σωρό μπύρες που μας περιμένουν…

Giorgos Varvakis είπε...

Αυτό είναι που λένε : "αγόρασες γουρούνι στο σακί!!!" :)))
Δεν πειράζει Νικόλα, πάμε γι άλλες... πολιτείες, που λέει κι η Ελένη!!!
Φιλιά πολλά
Καλημέρα και καλό μήνα

nik pit είπε...

Γουρούνι στο σακί,δεν λες τίποτα Γιώργο. Αλλά από μπουκάλι σκίζει…έτσι;
Καλό μήνα Γιώργο, χαιρετισμούς στο σπίτι.