Δεν ομιλείτε Ελληνικά?

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

GOUDEN Carolus hopsinjoor


Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους τους φίλους του ΖΥΘΟΛΟΓΙΟΥ και της μπύρας. Εύχομαι υγεία και ευημερία σε όλους τους τομείς και καλά τσουγκρίσματα με τα μπύρο-πότηρα γεμάτα καλές, ποιοτικές μπύρες.






Οι γιορτές κοντεύουν να τελειώσουν και εγώ δεν μπόρεσα να κάνω κάποια ανάρτηση, δεν μπορώ να πω ότι δεν ήπια μπύρες, αλλά πολλές οι υποχρεώσεις, (βαφτιστήρια, κουμπαριές και συγγενείς) που έπρεπε να δούμε και έτσι δεν υπήρχε κάμποσος χρόνος.










Να που τώρα ήρθε η ώρα να παρουσιάσω την πρώτη μπύρα για το 2011.






Ο λόγος γίνεται για την Couden Carolus hopsinjoor της Βέλγικης ζυθοποιίας Het Anker στην πόλη Mechelen.Πρόκειται για μια αφροζύμωτη , αφιλτράριστη μπύρα που για να παρασκευαστεί χρησιμοποιούνται στην ζύμωση τέσσερα  διαφορετικά  είδη λυκίσκου, Golding, Spalt, Hallertau και Saaz. Το όνομα της μπύρας αυτής το έδωσαν οι άνθρωποι του ζυθοποιείου βάσει ενός  λογοπαίγνιου  που έχει σχέση με την πόλη και τον λυκίσκο. 

 Περισσότερα για την ζυθοποιία ρίχτε μια ματιά εδώ   













Ας ανοίξουμε όμως την φιάλη 330 ml να δούμε το περιεχόμενο της. Το άρωμα που κυριαρχεί είναι των λυκίσκων, που στην περίπτωση της μπύρας αυτής είναι μπόλικοι.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.


Ο αφρός της είναι εντυπωσιακός, χρώματος χλωμό λευκό  με χρυσές ανταύγειες, πλούσιος και με μεγάλη διάρκεια.




-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.



   






Το θολό, χρυσό της χρώμα, σε κάνει να της δώσεις την κατάλληλη προσοχή.


                                        




Η γεύση σε μπερδεύει, αλλά αυτό που μου προκάλεσε φοβερή εντύπωση είναι η μεταλλική της γεύση μαζί με κάποιες μικρές δόσεις από εσπεριδοειδή φρούτα.


Η επίγευση της πικρή και ελαφρός ξινή, θα μπορούσε άνετα να συνδυαστεί με πιάτα πικάντικων κρεατικών.

5 σχόλια:

Benikos place είπε...

Xρονια Πολλα, μια γεματη νοστιμες γευσεις νεα χρονια!!
Η φωτογραφιση της μπυρας ειναι απιθανη!!! μπραβο Νικόλα!

Ανώνυμος είπε...

πω..πω..πω..τι φωτογραφίες είναι αυτές...και τη μπύρα είναι αυτή...?
Φρέσκα πράγματα βλέπω, φρέσκα πράγματα...

Mixos είπε...

Ευχές για ό,τι καλύτερο αγαπητέ Νίκο σε εσένα και την οικογένειά σου ! Συνέχισε να κάνεις ό,τι κάνεις με ποιότητα και μεράκι!

Het Anker σημαίνει εγγύηση. Αυτό αποδεικνύεται και σε αυτή την ετικέτα που μας παρουσίασες η οποία είναι πραγματικά πολύ καλή. Σε βαρέλι που τη δοκίμασα στο Βέλγιο έχω να πω ότι με άφησε ικανοποιημένο, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε!
Καλή χρονιά στο Ζυθολόγιο!

Chalice είπε...

Ολόκληρη η σειρά Gouden Carolus είναι εξαιρετικές μπύρες και ας είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να τις βρίσκουμε σχετικά εύκολα στην Ελλάδα.
Η Hopsinjoor (που δεν ξέρω αν κυκλοφορεί ακόμα στη χώρα μας) πρόκειται για την άποψη της Het Anker στη hoppy στροφή που έχουν δώσει στα πράγματα οι εξ αμερικής ζυθοποιοί και μπυρολάτρες. Μια εξαιρετική belgian IPA λοιπόν, από ένα κορυφαίο ζυθοποιό!

nik pit είπε...

Νικόλα χρόνια πολλά και καλά, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Ανώνυμε φίλε σε ευχαριστώ και εσένα για την συμμετοχή σου.

Μπυρο-συναγωνιστή Mixo ευχαριστώ για τις ευχές και ανταποδίδω. Η φωτογραφία είναι η διασκέδαση μου, εκτός από το να γεύομαι μπύρες. Ρίξε μια ματιά, αν έχεις χρόνο στην ZOOM PHOTOBLOG που έχω αρκετές αναρτήσεις με διάφορα θέματα.

Chalice όντος είναι κορυφαία μπύρα και εκτός από την Hopsinjoor έχω δοκιμάσει και την classic που επίσης την βρήκα εξαίσια και τις επόμενες ημέρες θα δοκιμάσω την tripel και την ambrio που βρίσκονται ήδη στην κάβα μου.
Την Hopsinjoor την κάνει εισαγωγή η DEALS και την βρίσκεις πλέων και στην χώρα μας.