Δεν ομιλείτε Ελληνικά?

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Achel Blond 8






Αχ !! αυτά τα μοναστήρια στο Βέλγιο τι μας κάνουν ! Εκτός από τις προσευχές και τις παρακλήσεις που σίγουρα κάνουν οι μοναχοί, αναφέρομαι και στην παραγωγή μπύρας που με  τόσο αγάπη και  μεράκι φτιάχνουν.











Σήμερα θα παρουσιάσω την άκρος μοναστηριακή ετικέτα, Achel Blond 8.
Η φιάλη των 330 ml με την πολύ διακριτική και απλή της παρουσία, που κατά την γνώμη μου έτσι αρμόζει για μια μοναστηριακή μπύρα, περιέχει υγρό χρυσάφι.












 
 
 
 
Δεν υπερβάλω καθόλου, μιας και το χρυσαφένιο χρώμα της ταιριάζει απόλυτα με την περιγραφή και έρχεται σε αντίθεση με το λευκό αφρού της, που στην αρχή είναι πλούσιος αλλά σε λίγο ξεφουσκώνει και αφήνει μια λεπτή επίστρωση αφρού. Το ανθρακικό μπόλικο καθ όλη την  διάρκεια της πόσης, βλέποντας τις μικρές φυσαλίδες να ανεβαίνουν ακούραστα από τον πυθμένα του ποτηριού  και να αναδύονται στην επιφάνεια.
 
 
 
 
 
Το άρωμα της μου θύμισε μηλόπιτα . Με την πρώτη γουλιά η γλυκιά της γεύση έχει τον πρώτο ρόλο, με πρωταγωνιστή την καραμέλα, στην διάρκεια όμως η γεύση αλλάζει και μετατρέπεται σε πικρή σοκολάτα, όπου και παραμένει μέχρι την επόμενη γουλιά.
 
 
 
 
 
 
 
 
Το αλκοόλ 8% σε όλη αυτή την διαδρομή, είναι κρυμμένο πολύ καλά, σε σημείο που να μην μπορείς να το βρεις.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η επίγευση της παραμένει αρκετά θα μπορούσα να πω, με μια ξερή αίσθηση πικράδας, που θα ήταν μια καλή αφορμή να συνοδεύσεις την μπύρα με αποξηραμένα φρούτα, (δαμάσκηνα-σύκα-σταφίδες), όπως και με σοκολάτα η κάποιο κέικ που έχει παρασκευαστεί με φρούτα.




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από την περιγραφή κρίνω ότι σου άρεσε...
Πότε θα τη δοκιμάσουμε και εμείς δεν ξέρω...

Mixos είπε...

Μια από τις καλύτερες trappist "ξανθες" κυρίες που έχω δοκιμάσει. Κάθε φορά που την πίνω είναι σαν να την απολαμβάνω με την ίδια ευχαρίστηση και θέρμη, όπως την πρώτη φορά ...

Μπράβο Νίκο και για αυτή την επιλογή σου και ασφαλώς και για την όμορφη παρουσίαση της εξαιρετικής αυτής ετικέτας.
Εύχομαι να συνεχιστούν μέσα στο τρέχον έτος οι ποιοτικές σου μπυροδοκιμές και ασφαλώς η αντίστοιχη κατάθεση των εμπειριών και των εντυπώσεών σου ύστερα από κάθε δοκιμη!

nik pit είπε...

Ανώνυμε φίλε, είναι όντος μια εξαιρετική μπύρα που πρέπει να δοκιμάσεις.
Είναι εύκολο να την βρεις, μιας και υπάρχει στην ελληνική αγορά.


Φίλε μου Mixo και εμένα μου άρεσε και είμαι σίγουρος ότι θα την ξανά γευτώ στο μέλλον.
Χαίρομαι που σου αρέσουν οι μέχρι τώρα επιλογές μου και εύχομαι να κάνω ακόμα καλύτερες επιλογές, αλλά και παρουσιάσεις, για να χαίρονται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

kikop80 είπε...

Χρόνια πολλά είπα? Ή δεν είπα?
Καλή χρονιά nik pit με πολλές πολλές ζυθοεξερευνήσεις!!!!!!!!