Δεν ομιλείτε Ελληνικά?

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

η τρίτη επετειακή


Από την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μας έρχεται η επόμενη μπύρα που επέλεξα να σας παρουσιάσω και πραγματικά με ενθουσίασε.


Η PORT BREWING με τον στόλο των ετικετών που διαθέτει και τα ενδιαφέρον καλλιτεχνικά logo της, μου κίνησε το ενδιαφέρων να δοκιμάσω και εγώ μια ετικέτα της.







Η 3rd Anniversary Ale ήταν η τυχερή που επέλεξα ή μήπως ήμουν εγώ ο τυχερός που θα απολάμβανα μια τέτοια μπύρα? Η επετειακή αυτή μπύρα για την ζυθοποιία είναι μια ισχυρή Pale Ale που για να παρασκευαστεί η ζυθοποιοί της χρησιμοποιούνε τρεις διαφορετικές ποικιλίες λυκίσκου, Colombus-Amarillo και Simcoe.


 
 
 
 
 
Ας αρχίσει η ξενάγηση.
 
 


 
 
 
Ανοίγοντας την φιάλη των 660ml ξεπηδούν από την φιάλη αρώματα εσπεριδοειδών. Ένα φωτεινό χρυσό χρώμα με πορτοκαλιές ανταύγειες αντανακλούν στο ποτήρι μου, πολύ ενδιαφέρων χρώμα που δεν το έχω συναντήσει σε πολλές μπύρες, ιδιαίτερο θα έλεγα.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο αφρός της πολύ καλός σχεδόν λευκός με κάποιες ελαφριές κίτρινες αποχρώσεις και συμπαγής.


 
 
 
 
 
 
 
 Η πρώτη εντύπωση με που την δοκίμασα σε 5-6 βαθμούς κελσίου δεν μου άφησε καλές εντυπώσεις, την άφησα λίγο να ανασάνει και να πάρει και άλλους βαθμούς θερμοκρασίας και μετά την  ξανά δοκίμασα. Αρχικά σου δίνει την αίσθηση ότι είναι κάπως γλυκιά, αλλά  στην συνέχεια πικρίζει αρκετά αλλά σε επιτρεπτά όρια. Το κίτρο ή το λεμόνι μαζί με τους λυκίσκους που χρησιμοποιήθηκαν δίνουν αυτή ακριβώς την γεύση. Η επίγευση της ισορροπημένη αρκετά και με μεγάλη διάρκεια. Πολυδιάστατη μπύρα με πολλές εναλλαγές τόσο στην γεύση και άλλο τόσο και στην επίγευση της. Έχει μέτριο σώμα αλλά ισχυρή γεύση και μια αίσθηση  περίεργη μέσα στο στόμα. Το αλκοόλ στα 10% δίνει το παρών δυναμικά αλλά με ήρεμο τρόπο γουλιά-γουλιά. Με ενθουσίασε πολύ αυτή η ετικέτα και καταχωρείτε στην λίστα με τις καλύτερες μπύρες που έχω δοκιμάσει.       

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πω..πω..πω...τι μπύρα είναι αυτή ρε συ Ζυθολόγε...? μόνο από το χρώμα καταλαβαίνεις και τι πρόκειται να πιείς...απίστευτο χρώμα....

nik pit είπε...

Πολυ καλή Γιώργο σε όλους τους τομείς. Είδες τι χάνεις με το να μην έρχεσαι. Χα χα χα

Chalice είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Chalice είπε...

Μμμμ... Φίλε Νικ άνοιξες μπύρα απ' το αγαπημένο μου αυτή την εποχή στυλ των "λυκισκόμπυρων" όπως λέμε τις μπύρες που τις φουλάρουν στο "λελουδικό" οι Αμερικάνοι φίλοι μας (αν και τελευταία τους ακολουθούν κατά πόδας και πολλοί Ευρωπαίοι).
Δεν την έχω δοκιμάσει αυτή την επετειακή της Port Brewing αλλά την απόλαυσα κι εγώ μαζί σας (τρία ποτήρια βλέπω - εξ ου

nik pit είπε...

Φοβερή μπυρα Νίκο, σπουδαία δουλειά των ζυθοποιων της port, πραγματικά την απολαύσαμε μετά απο ένα Καλό γεύμα. Με την πρώτη ευκαιρία που θα βρεθεί μπροστά σου δοκίμασε την, είναι καταπληκτική.