Δεν ομιλείτε Ελληνικά?

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Duivels Bier Donker 8.

Τα πρώτα ίχνη αυτής της ζυθοποιίας που τώρα αποκαλείται Boom Brouwerij, ξεκίνησε περίπου το 1680 με τον JB Claes. Έπειτα η ζυθοποιία, μετά από αρκετές αγοραπωλησίες και πολλούς ζυθοποιούς, αλλάζει ιδιοκτήτες. Ώσπου το 1978 ο Frank Boon αγοράζει την ζυθοποιία και μέχρι σήμερα η ζυθοποιία φέρει το όνομα του.

Αυτά τα ολίγα για την ζυθοποιία για περισσότερες πληροφορίες κάντε μια επίσκεψη εδώ.







Η μπύρα που επέλεξα από την ζυθοποιία αυτή είναι η Duivels 8.
Μια διαβολική strong ale και λέω διαβολική, μιας και το όνομα της αυτό σημαίνει.





 
 
 
 
 
 
 
Ας πάμε στις λεπτομέρειες όμως.
 
 
 
 
 
 








Άρωμα καραμέλας και καβουρντισμένης βύνης.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο αφρός της λίγος, χρώματος ανοιχτού μπεζ, που χάνεται σχεδόν αμέσως.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Χρώμα καραμέλας, στην αρχή θολό, αλλά μετά από μερικά λεπτά γίνεται σχεδόν διαυγές.
 
 
 
 
 
 


 
 
 
Η πρώτη γουλιά, μου έδωσε γλυκιά γεύση καραμέλας, στην συνέχεια και μετά από αρκετές γουλιές η δύναμη του αλκοόλ που κυμαίνεται στα 8% μετατρέπει την γεύση και νόμιζα ότι έπινα κόκκινο κρασί.
 
 
 
 
 
Η επίγευση της, μου άφησε μια ξερή αίσθηση. Γλυκόπικρη θα την έλεγα, μιας και η καραμέλα μαζί με την μαύρη σοκολάτα που εντόπισα δίνουν την αίσθηση αυτή. Σε γενικές γραμμές είναι μια μπύρα που πίνεται ευχάριστα και σε χαλαρώνει αρκετά.




2 σχόλια:

Mixos είπε...

Φίλε Νικόλα, θα σε συγχαρώ μια και καλή σε αυτό εδώ το σχόλιο για όλη την καταπληκτική δουλειά που συνεχίζεις να κάνεις με την παρουσίαση εκλεκτών ετικετων. Παρόλο που ήμουν παρών-απών αυτές τις τελευταίες βδομάδες δε σταμάτησα να σε διαβάζω!
Άλλη μια ετικέτα που δεν έχω δοκιμάσει, μολονότι που είχα δυο-τρεις φορές την ευκαιρία να το κάνω!
Αρκούμαι στα σχόλια σου, αλλά μάλλον με βλέπω χλωμό να την δοκιμάζω σύντομα! Ας είναι! Αν είναι να ρθει θε να ρθει, αλλιώς ας προσπεράσει!
Στην υγειά σου Νικ!!

nik pit είπε...

Φίλε μου Mixo, σε ευχαριστώ για μια ακόμη φορά, για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι που σου αρέσει η προσπάθεια που κάνω. Την μπύρα να την δοκιμάσεις με την πρώτη ευκαιρία που θα σου δοθεί. Την καλημέρα μου στην όμορφη Θεσσαλονίκη.