Δεν ομιλείτε Ελληνικά?

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

De Graal. Μια Tripel με Δισκοπότηρο.


Σήμερα δεν θα σας κουράσω με υπερατλαντικά ταξίδια και μιας και βρισκόμαστε στο Βέλγιο είπα να σας κάνω άλλη μια ξενάγηση σε μια από τις ζυθοποιίες της.

Αναφέρομαι στην μικρή ζυθοποιία της De Graal που στα Ολλανδικά σημάνει δισκοπότηρο και βρίσκεται σε άλλη μια πολύ ωραία περιοχή του Βελγίου το Brakel που συχνά ονομάζεται και Flemish Ardennes. Ο Brewer Wim Saeyens όπου είναι και ο ιδιοκτήτης αυτού του μικρού ζυθοποιείου, αφού τέλειωσε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο της Leuven με την ειδικότητα του χημικού και με διδακτορικό στις φαρμακευτικές επιστήμες, συνειδητοποίησε ότι το μεράκι του ήταν οι μπύρες. Αρχικά σαν πότης μπύρας και αφού παρακολούθησε μαθήματα στην παλαιότερη σχολή ζυθοποιίας της Γάνδης έγινε ζυθοποιός. Το 2002 τελικά ιδρύει το ζυθοποιείο του και ξεκινά την παραγωγή μπύρας.


Οι συνεχείς επενδύσεις στην τεχνολογία του ζυθοποιείου μέσα σε λίγα χρόνια, αύξησαν την ζήτηση περισσότερο για υψηλής ποιότητας μπύρες και οι εξαγωγές στις ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιταλία και Δανία διπλασιάζονται.
 


Επέλεξα να δοκιμάσω την De Graal Tripel από την ομώνυμη ζυθοποιεία. Μια δυνατή ξανθιά μπύρα με το αλκοόλ στα 9%

Ας πάμε στις λεπτομέρειες:



Αρώματα φρούτων και μπαχαρικών ξεπηδούν από το μικρό μπουκάλι των 330ml.
Αφρός λευκός και πλούσιος, που στην συνέχεια κατακάθεται σε αρκετά καλά επίπεδα μέχρι το τέλος.


Ξανθό και λίγο θολό το χρώμα της μπύρας, με τις φυσαλίδες του ανθρακικού να διακρίνονται έντονα.



Η γεύση γλυκιά και φρουτώδης, ο λυκίσκος γερμανικής παραγωγής, αρίστης ποιότητος ισορροπεί κάπως την γεύση αλλά η γλυκύτητα παραμένει. Μερικά πικάντικα τσιμπήματα από πιπέρι η κάποιο άλλο μπαχαρικό, αλλάζει λίγο την γεύση. Η επίγευση κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα, πικάντικη γλυκιά αίσθηση σε όλο το μεγαλείο της που μαζί με το αλκοόλ 9% μου έδωσαν να καταλάβω τον δυναμικό της χαρακτήρα. Η ενανθράκωση σε αρκετά μεγάλο επίπεδο βοηθάει την πόση έτσι ώστε να την ευχαριστηθείς την μπύρα ακόμη περισσότερο.



Σερβίρεται δροσερή και μπορεί να συνοδευτεί με φρούτα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Στην υγειά σας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή πρέπει να ήταν ωραία μπυρίτσα....

Mixos είπε...

Σίγουρα ήταν ωραία μπυρίτσα! Μια κλασσική συνταγή tripel αντιπροσωπευτική του είδους και αρκετά ισορροπημένη σε όλα, ώστε να θέλεις να της κάνεις και μια ακόμη δοκιμή σίγουρα !!
Πάει καιρός που την δοκίμασα, αλλά το σίγουρο ήταν πως μου άρεσε αρκετά και πως την ήπια σχετικά γρήγορα με αποτέλεσμα το 9αράκι στο αλκοόλ να μου χτυπήσει καμπανάκι .. Χεχεχεχε!!

Εύγε Νικ ... Ακόμη μια κλασσική και ασφαλώς σίγουρη ποιότητας επιλογή !!

love2love είπε...

καλως σε βρηκα σπουδαζω γεωπονος και ασχολουμε με το κρασι μενω θεσσαλονικη και εχουμε αρκετες νεες μπυραριες με πολλες ετικεςτες παο ξενες χωρες εσυ τι μπουκαλια θελεις;
ελα σπιτι μου να τα πουμε ασε εκει ενα σχολιο