Δεν ομιλείτε Ελληνικά?

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

COOKIE


Όχι δεν κινδυνεύει ο υπολογιστής σας…


μην τρομάζετε, περί μπύρας πρόκειται.

Μια μπισκοτόμπυρα από την Βέλγικη ζυθοποιία D’ Ecaussinnes.
Η επονομαζόμενη Ecaussinnes (Ultra) Cookie Beer, πρόκειται για μια μπύρα Belgian Strong Ale, με 8% αλκοόλ και με θαυμάσια γεύση.




Θολό χρυσό το χρώμα του σώματος, που έπειτα καθαρίζει και γίνεται χρυσό διαυγές, με ένα μικρό σε ποσότητα αλλά και σε όγκο αφρό.
Αρώματα γλυκά, ξεκάθαρα, λουλουδιών φρούτων και μέλι, που σου ξεκαθαρίζει ότι έχεις να κάνεις με μια λιχουδιά, όπως τα μπισκότα…



Η γεύση της πρώτης γουλιάς είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες γουλιές και ό λόγος στο πολύ ανθρακικό που υπάρχει, που σου δίνει την εντύπωση ότι έχεις ρίξει σε ένα ποτήρι νερό, αναβράζουν depon, ωστόσο όταν ηρεμούν τα πράγματα, η μπύρα μεταλλάσετε σε ένα ωραιότατο, υγρό γλύκισμα, μπισκοτόμπυρα όνομα και πράμα, γλυκιά γεύση όπως τα μπισκότα.

Η επίγευση της, επίσης γλυκιά και με αρκετή διάρκεια.

2 σχόλια:

Chalice είπε...

Η μπισκοτόμπυρά σου Νικ μου θύμισε λίγο τη πρόσφατη διαφήμιση του καφέ Jacobs, με τις 3 κόρες προς παντρειά και τη θεία που κερδίζει τον υποψήφιο γαμπρό με τη γεύση "μπισκοτάκι" :D

Η μπύρα αυτή κυκλοφορεί πολλά χρόνια τώρα και αρκετές φορές ήμουν στο παρά πέντε να τη ρίξω στο καλάθι κάποιας απ' τις διαδικτυακές αγορές που έχω κάνει κατά καιρούς. Πάντα βρισκόταν κάποια άλλη που θα με κατάφερνε να την προτιμήσω αντί της "καϊμένης" της μπισκοτόμπυρας. Χαίρομαι λοιπόν που την γνωρίζω επιτέλους, έστω και μέσω ενός φίλου, αλλά και ζηλεύω μια που όπως μας λες αποδείχθηκε ένα "ωραιότατο υγρό γλύκισμα..." :)

nik pit είπε...


Καλημέρα Νίκο, όντος αλανιάρα η θεία με το μπισκοτάκι, είναι αυτό που λένε η γριά κότα έχει το ζουμί και στην περίπτωση μας το ζουμί δεν είναι απλό, αλλά μπισκοτόζουμο. Κάτι ήξερε η θεία… :))